23 februari, 2014

Tea Tree van de Body Shop | Mijn ervaringenEen tijdje geleden konden jullie lezen dat ik een Tea Tree pakketje (Lotion, tonic en schuimende cleanser) kocht bij de Body Shop. Na vele goede verhalen dacht ik, dit ga ik ook proberen! 

De Tea Tree lijn is speciaal gemaakt voor de jonge, vette huid met veel onzuiverheden. Nou heb ik wel wat onzuiverheden maar bij het kopen van deze producten hoopte ik vooral dat het de vette huid zou bestrijden. In de loop van de middag wordt mijn huid altijd vet en dit verergerd zich verder wanneer het later in de middag wordt. Daarnaast is het ook heel gevoelig.

Na een paar weken van gebruik kwam ik er al snel achter dat dit product niet bestemd is voor mijn huid type. Huh? Hoe kan dat nou? Ik heb toch precies het huidtype dat ze omschrijven?
Nou kijk, het zit zo. Na wat research kwam ik erachter dat dit soort producten juist niet bestemd zijn voor mijn huid, ook al wordt dat wel gezegd. Dat komt vooral omdat deze producten te heftig zijn. Er zit bijvoorbeeld in de tonic veel alcohol. Dat geeft misschien tijdelijke mattering, maar wanneer je dit elke dag gebruikt zal er te weinig talg in je huid zitten door het grondige reinigen en gaat je huid dus extra talg aanmaken, wat weer een negatief effect heeft. Zo pakte het na enkele weken meer negatief dan positief uit.

Daarnaast is hydrateren voor een vette huid een must. Dat gebeurde niet met een van deze drie producten. Zelfs mijn dagcreme kon er niet tegenop. Zorg dat je altijd producten gebruikt met als hoofdingrediënt water (of aqua) wat erg belangrijk is voor een vette huid. 


Deze producten pakte dus niet goed uit bij mijn huidtype. Nou moet ik ook zeggen, ik heb wel een gevalletje apart met snel vette huidje. Als je een licht vette huid hebt alleen aan het eind van de middag bijvoorbeeld, denk ik dat dit product voor jou wel werkt. Kijk dus goed naar jou huidtype en beoordeel dan of dit product geschikt zal zijn.  

Wat ik voor volgende producten zal gaan gebruiken weet ik nog niet. Ik had in ieder geval wel in gedachten om van dagcreme te switchen naar de Nivea Sensitive lijn. Maar helaas is deze steeds uitverkocht.

Welke producten gebruiken jullie om van een vette huid af te komen? Laat het me weten, want ik ben super nieuwsgierig!

4 opmerkingen:

 1. Oh wat vervelend dat het niet bestemd was voor je huid! :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aah jammer dat t niet goed uitpakte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik denk dat ik dezelfde huid als jou heb, ik neem ook altijd een poedertje mee met een dagje weg om het tussendoor wat te matteren. Ik heb ook teatree producten, maar zo te lezen moet ik die dus niet te veel gebruiken! Thanks voor de tip!
  Ik heb helaas ook nog steeds niet het perfecte product gevonden, ik denk dat we er een beetje mee moeten dealen :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen dat er wel iemand in hetzelfde schuitje zit! Ik denk ook dat we er mee moeten dealen inderdaad, helaas haha, hopelijk zal het met de tijd beter worden. Als ik het perfecte product heb gevonden zal ik het laten weten ;)

   Verwijderen