26 maart, 2014

Lege potjes en vaasjes, what to do with it?

Ik heb een omvangrijke verzameling en misschien wel een lichte verslaving aan lege potjes, vaasjes, bakjes en ga zo maar verder. Het is dan ook een hele opgave om elke potje te voorzien van een nuttige inhoud. In deze post geef ik je wat ideeën hoe je je potjes kunt vullen en decoreren op een nuttige (en soms nutteloze) manier. Hierboven zie je alvast mijn potje (Action 0,49 euro) die altijd op mijn bureau staat en waar ik vaak snoepjes in heb. Heel slecht want hier kan ik dan ook nooit echt vanaf blijven. Maar ja, het staat zo leuk hé! Het strikje zat er trouwens nog niet om en heb ik er zelf omheen gedaan. Snoep tips: De salmiak mix van de Hema, biologische snoepjes van bijv. de Tuinen of de old school kauwgomballen.  
  
Hierboven zie je twee waxinelichthouders waar vroeger nog kleine glazen vaasjes in zaten. Hier orden ik mijn lippenstiften en mijn concealers.  

Leuk klein vaasje gedecoreerd met grijze steentjes en een stukje van een orchidee erin. Gemaakt door mijn moeder. Wat ook leuk is: een kleurrijke gerbera in een vaasje!

Dit kartonnen Parijs doosje heb ik al een tijdje en gebruik ik voor mijn pennen potloden etc. Handig en leuk!

Hierboven een ontzettend zware, glazen pot waar ik gedroogde bloemen van de IKEA in heb gedaan! En super cheap en leuke decoratie vind ik zelf. Je kunt dit ook op glazen schaaltjes leggen, zal ook heel leuk zijn!

En dan het onderdeel bekers. Deze beker met de Britse vlag had ik in York gekocht maar ik wist gewoon niet wat ik ermee kon doen. Gebruiken als drink beker leek me te zonde want in de vaatwasser zou het printje snel vervagen. Ik wou hem ergens neerzetten waar ik hem altijd kon zien. En tada! Toen kwam ik op het idee om mijn kwasten er in te bewaren. Handig omdat bekers groot genoeg zijn voor eventuele stash aanvullingen. 

'Donaties altijd welkom' staat er op dit vaasje en deze quote heeft me al meer dan 5,- euro opgeleverd door mensen die dit grappig vonden. Top :)

Gedroogde bloemetjes zijn altijd leuk als decoratie en deze mini roosjes staan dan ook super schattig in zowel dit potje als op schaaltjes of los op bijvoorbeeld je vensterbank.

Tot slot kun je je potje gebruiken als leuke manier om je (kleurrijke) elastiekjes in op te bergen. Door de verschillende patroontjes en kleurtjes geeft het aan de buitenkant ook nog eens een extra leuk effect!


Wat doen jullie meestal met lege potjes? 

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuke verzameling van potjes! Ik heb ook heel veel potjes en ik gebruik ze meestal voor de sier en doe er wat leuks in :D En wauw, wat is dat eerste potje leuk! :D

  xo Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk! Ik gebruik een potje om in te sparen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb echt veel potjes haha. De meeste zijn nog niet eens gevuld. Jou tips ga ik zeker gebruiken :)
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen