16 april, 2014

Printic polariodsEen tijdje geleden deed ik mee aan de winactie van Suze's blog Label of Suze om 8 polaroids
van Printic te winnen. Toen ik later een mailtje van haar kreeg dat ik had gewonnen was ik super blij, en ik had ├╝berhaupt niet meer gedacht dat ik ooit een winactie zou winnen. Maar het wonderbaarlijke gebeurde dan toch. Ik ging meteen aan de slag met 8 foto's uitzoeken die geschikt waren voor af te laten drukken. Het resultaat? Geen foto's waar ik zelf of met mijn vrienden opsta. Nee, ik had ervoor gekozen om foto's af te drukken die voor mij een grote inspiratiebron zijn. Dat zijn grotendeels foto's van Tumblr, en er zaten er drie bij die ik zelf had gemaakt. 

Wat is Printic?
Printic is een app die je via je mobiel gratis kunt downloaden. Zij drukken goede kwaliteit foto's voor jou af die er uit zien als Polaroid foto's. Je kunt hierbij het frame ook een andere kleur geven. Wanneer je je bestelling hebt gedaan komt de prijs er meteen bij te staan. Wat leuk is: je betaald geen verzendkosten, je betaald slechts voor de eerste foto 1,59 euro en de opvolgende foto's betaal je 39 cent per stuk. Even wachten en dan krijg je na een tijdje de polaroids in een schattig oranje envelopje toegestuurd vanuit Paris.


Mijn indruk van Printic, in een woord top. Ik vind het idee om foto's op deze manier af te drukken erg origineel en dit is echt een uitkomst voor mij, omdat ik (nog) geen Fujifilm camera heb. Ik heb dan wel een ouderwetse camera van Polaroid (binnenkort artikel over) maar dit is lang nog niet wat ik zoek. Daarom hou ik van Printic en vind ik het leuk dat het zo een makkelijk en toegankelijk bedrijf is. Een heel klein minpuntje: er werd 3-5 werkdagen verzendtijd beloofd. Dit heeft bij mij 2 weken en een dag geduurd, geen probleem voor mij, maar dan weet je dat het dus ook ietsjes langer kan duren.Ik wil hierbij Suze heel erg bedanken voor haar leuke winactie!


3 opmerkingen: