17 maart, 2014

French Wardrobe System | The beginning


Soms kijk ik naar de inhoud van mijn kledingkast en denk ik, wat een ongelofelijk bij elkaar geraapt zooitje. Er is geen 'hoofdlijn'/'thema' in mijn hoop met kleren en ik heb er ook wel stukken tussen zitten die gewoon niet te combineren zijn. En dan nog alle dagen dat je echt serieus niets weet om aan te trekken, terwijl je kast letterlijk uitpuilt van de kleding. Komt je dit bekend voor?

Via de blog STYLELINER van Eva las ik van een systeem dat had me geïnspireerd. Het French Wardrobe System. Ik zelf had er nog nooit van gehoord maar na wat onderzoek ben ik er achter gekomen wat het inhoud en waar het nou precies om draait.

French Wardrobe System is er om je perfecte kledingkast te creëren zonder miskopen ertussen en daarnaast ook nog eens geld kunnen besparen. Dit systeem gaat uit van de basis kleding. Het is de bedoeling dat je in je kast kwalitatief goede, mooie basics hebt hangen die lang mee kunnen. Naast deze basics mag je maar 5 items per seizoen kopen. Deze moeten goed te combineren zijn met de rest van je kledingkast. Maar je denk nu vast, waarom maar vijf kledingstukken per drie maanden? En kan je dat wel redden dan? Eerlijk gezegd weet ik ook niet of mijn hart dat aankan. Maar het is een hele goede manier om geld te besparen en om goed na te denken over de kledingstukken die je koopt. Maar let op: Basics vallen niet onder deze vijf items per seizoen. Basics mag je altijd aanvullen, het gaat juist om al de andere items.

Wat ik onder basics vind vallen:

■ Top met dunne bandjes zwart/wit
□ T-shirt zwart/wit/grijs
■ Shirt lange mouwen zwart/wit
■ Witte blouse
□ Zwarte blouse
□ Truitje zwart/wit
■ Shirt zwart wit gestreept
■ Trui zwart/wit
□ Coltrui zwart
■ Blazer
■ Zwart rokje
■ Leren jas zwart
■ Little Black Dress
■ Spijkerbroek zwart/blauw
■ Spijker shortje
□ All Stars wit of zwart
■ Zwarte laarsjes
■ Ballarina's
(Alles wat zwart gekleurd is heb ik, het witte heb ik niet)

Deze basis kleding mag dus altijd aangevuld worden en hoort niet bij de 5 items per seizoen. Verdere regels gelden: Schoenen tellen ook mee, maar accessoires niet.


Hoe ga ik te werk?
Ik ben begonnen met het uitpluizen van mijn kledingkast. Wat draag ik nou nog echt en wat niet. Ik moest wel kritisch zijn want anders liggen er nog items in je kast waar je niet tevreden mee bent en daar gaat het nou juist niet om met het French Wardrobe System. Nadat alle kleding die ik niet meer draag de deur uit was ben ik mijn kledingkast opnieuw gaan ordenen, met oog op de basis stukken. Dus de basics bij de basics, en de andere items aan de andere kant van mijn kast. Zo houd je een goed onderscheid tussen de belangrijkste items en de stukken die je er zelf bij heb gekozen om te combineren


Het creëren van je perfecte kledingkast zal moeilijk zijn, daar twijfel ik niet aan. Maar deze manier lijkt me heel goed te werken! Ik doe dus mee en zal jullie elk seizoen een update geven over de vorderingen (?) van mijn French Wardrobe!


Hier wat inspiratie voor wat outifits waar je de basics goed kunt herkennen.9 opmerkingen:

 1. Oh jee wat een uitdaging zeg! Mijn kast is op kleur geordend en ik zou echt meer basics moeten kopen, maar of ik het zou overleven om maar 5 items te kopen per seizoen?! SUCCES!!! Hahaha xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een uitdaging haha! Leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de laaste heeft echt een prachtig figuur en die michelle trouwens ook die door der benen heen zit! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is een perfect systeem voor mij, ga er van het weekend gelijk aan beginnen haha. Mijn kast is namelijk ook echt niet om aan te zien.
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je ook meedoet! Ik ben benieuwd hoe het zal gaan! x

   Verwijderen
 5. Leuke post! Echt leuk om te lezen :) Wel een hele uitdaging.. Ik wil eigenlijk ook wel meer echt goede dingen kopen zeg maar. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat interessant om te lezen. Wel veel zwart staat op de lijst. Maarja je kunt alles met zwart combineren, daarom heb ik ook heel vaak alleen maar zwart aan haha. Blijft gewoon leuk en fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed systeem, ik ben mijn kast ook aan het re-organiseren!
  xManon

  BeantwoordenVerwijderen