25 juni, 2014

Fujifilm Instax mini 8 bij nextdeal.nl
Ein-de-lijk kan ik mijn baby-roze kindje in mijn handen houden. Ik zou hem al vorig jaar als diploma cadeautje van mijn ouders krijgen, maar dat werd pas dit jaar. En blijer kan ik niet zijn, zo schattig is mijn nieuwe Fujifilm Instax Mini 8. Voor degenen die dit concept niet kennen, deze camera werkt hetzelfde als de oude Polaroid camera's: je maakt een foto en binnen 2 seconden heb je diezelfde foto in je hand. Het duurt alleen wel een minuutje of 7 a 8 voordat je alle details kunt zien, dat geeft een extra spannend effect. 
Eerst wilde ik hem graag bij de Urban Outfitters kopen. Maar toen ik daar in Amsterdam aankwam hadden ze alleen witte en blauwe, en de foto's zelf (die je los kan kopen per 10 stuks verpakt) hadden ze ook niet! Aangezien ik een roze wilde en de foto's er dus niet waren ging ik weer teleurgesteld naar huis. Thuis aangekomen vond ik een site die de Instax camera's voor een prikkie verkochten. Bij deze site, Nextdeal.nl, kocht ik hem uiteindelijk ook en daar heb ik geen spijt van gehad!
In deze cute verpakking worden de Instax camera's altijd geleverd. Hij zat goed verpakt in een extra doos dus beschadigen kon hij niet. Dat is altijd mijn grootste angst bij het internet bestellen, het beschadigen.
Ik koos voor het starterspakket. Dat hield in dat je de camera en 2 pakjes van 20 foto's kreeg. De prijs van dit starterspakket was rond de 93,-. Waar ik bij Urban Outfitters een camera met 20 foto's voor 115,- kon kopen, kreeg ik hier dus een camera met 40 foto's voor 93,-. Zie jij nog een andere optie dan kopen? Ik niet.
Qua instellingen is het allemaal vrij simpel, wat juist heel goed is. Je hebt 5 standen waarop je je camera kunt zetten. De eerste 4 geven de lichtgevoeligheid aan. Ben je buiten in de zon aan het fotograferen? Dan gebruik je het meest stralende zonnetje (zie foto hierboven). Ben je binnen? Dan gebruik je het huisje. Heel makkelijk is dat hij zelf het licht kan opvangen en zelf aangeeft door middel van een lampje welke stand je moet gebruiken. De Hi-Key ofwel High Key stand, is een extra functie die ervoor soort dat je foto net wat meer lichtinvulling krijgt en tegelijkertijd de foto verzacht. Op google afbeeldingen kan je goede verschillen zien met een normale stand en de Hi-Key stand.
Nog even over de levering van nextdeal.nl: het was echt niet normaal snel. Ik bestelde hem volgensmij rond vijven in de middag en de volgende dag om 11 uur stond de bezorger bij mijn deur. Echt een site die ik kan aanraden dus!

En voor de oplettende kijkers die denken, huh, bij een roze camera zit toch ook een roze koordje en geen gele? Nee dat klopt, maar mijn moeder werd zo geïnspireerd dat ook zij er eentje kocht, jawel, in het geel! We hebben de koortjes verwisseld en dat geeft ene heel leuk effect! 


3 opmerkingen:

 1. Wat een is ie super leukkk!

  Liefs Nora / 1310bynora.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat ontzettend leuk zeg heel gaaf en wat leuk dat je moeder er ook één kocht! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat tof dat je er zo 1 hebt zeg. Ik wil er ook al zo lang één hebben haha. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen